Seinämaalaus Meren taika

Kuvataide- ja käsityökoulu Emil toteutti seinämaalauksen Valkeakosken uimahallille osana juhlavuotensa toimintaa. Miltei parikymmentä metriä pitkässä maalauksessa ui seitsenmetrinen valas ja seitsemän meduusaa. Maalaus tehtiin pukuhuoneisiin johtavalle käytävälle.

Seinämaalausta oli maalaamassa kaksi kuvataidekoulun ryhmää. 13-15-vuotiaiden ryhmä maalasi valaan ja 9-vuotiaiden ryhmä sai tehtäväkseen meduusojen maalaamisen ja valaan pintakuvioinnin. Kummatkin ryhmät ahkeroivat myös veden sävyjen parissa.

Seinämaalauksen suunnittelu ja valaan sapluunan teko aloitettiin jo keväällä. Varsinainen maalaaminen alkoi ryhmien kanssa seinän äärellä syyskuun alussa ja maalaus valmistui lokakuun lopulla. Oppilaiden lukuisista nimiehdotuksista poimittiin teoksen nimeksi Meren taika. 

Julkisen taideteoksen tekeminen antaa oppilaille kokemuksen omaan elinympäristöön vaikuttamisesta ja osallisuudesta. Lisäksi pitkäjänteisen ryhmätyön toteuttaminen tukee yhteisöllisyyttä. Valmis työ julkistettiin uimahallilla 30.10.